Roef

De roef is de hut achter op het schip waar de schipper en zijn gezin in woonde. Bij de stuurhut ga je naar binnen en met drie treden omlaag kom je in de roef.

slapen op een schip in Rotterdam
slapen in de roef

Deze ruimte is 20 m2 en 1.82 meter hoog. Twee mensen kunnen hier prima vertoeven. Voor Lange mensen is het handig rekening te houden dat ze een beetje scheef moeten staan, zitten is een betere optie. 100 jaar geleden, toen dit schip gebouwd werd, waren de mensen veel korter dan nu.

Het is een aantrekkelijke, lichte ruimte met eenvoudige, nostalgische inrichting. Waar mogelijk is het oorspronkelijke houtwerk hergebruikt in combinatie met hedendaagse materialen en decoraties. Het is gezellig en basic.

In de roef is een kleine badcel, met douche en toilet. Een tweepersoons bed, 140×210, met muggennet eromheen, een aanrecht met waterkoker en koffiezet apparaat, eronder in de kast een combi-magnetron, en minikoelkast. Een eenvoudige tafel met stoeltjes erom, net zo een als er vijftig jaar geleden ook stond.

Koffie en thee staan klaar in de pronkkast.

Boat Bed & Breakfast in de roef

Ontbijt in een kistje wordt ‘s morgens in de kamer gebracht op het afgesproken tijdstip.

Beste Bed and Breakfast Rotterdam
Heerlijk ontbijtje, eet smakelijk.

De roef wordt verwarmd door centrale verwarming, er is een elektrisch kacheltje en plaatselijke elektrische vloerverwarming.

Sloffen staan klaar in de stuurhut om de voeten warm te houden.

In de schipperswereld is het de gewoonte om de schoenen in de stuurhut uit te doen en op kousenvoet of slof de roef in te gaan.

ben je warmgelopen voor een nachtje in de roef? ga dan naar RESERVEER en check de kalender.

 

 

 

Two romantic and pleasant rooms on a quiet spot in the middle of roaring Rotterdam